wespennest Wespenplaag

Wat te doen tegen een Wespenplaag


Elke zomer raken kinderen in paniek omdat er een wesp in de limonade is gekropen. Verjaardagen worden verziekt doordat wespen en masse op de verjaardagstaart afkomen.

Wespen zijn zonder enige twijfel de vervelendste plaag waar je maar last van kunt hebben. Hoe klein het dier ook is, de irritatie en overlast die het veroorzaakt is enorm. De angst voor dit dier met het slanke geel-zwarte lijf ziet diep, ook bij volwassenen. Hoewel de angstreacties soms wat extreem zijn, is het niet geheel onterecht om de wesp serieus te nemen. Dit insect is een echte jager. In tegenstelling tot bijen of hommels komt de wesp min of meer bewust op ons af. Sommige wespen zijn agressiever dan anderen. Maar hoe dan ook, de steek van de wesp is bijzonder pijnlijk. En wanneer je meerdere steken in korte tijd krijgt, bijvoorbeeld wanneer wespen als zwerm hun nest verdedigen, kan een aanval fatale gevolgen hebben.

Wespenplaag

Af en toe een enkele wesp hoeft natuurlijk geen enorm probleem te zijn. Anders wordt het wanneer je continu wordt omgeven door tientallen wespen die irritant zoemend rond je hoofd cirkelen. Als je beseft dat een enkel wespennest tot wel vijfduizend wespen kan huisvesten is wel duidelijk dat een paar wespen al snel een ware plaag kunnen worden.

Wespenplaag voorkomen

Het beste is natuurlijk om een wespenval te voorkomen. Dit kun je doen door op strategische plekken wespenvallen te plaatsen. Vul deze met een zoete stof om zo verkenners te vangen en te voorkomen dat jouw terrein onder het wespenvolk bekend komt te staan als voedselbron.

Professionele wespenbestrijders inschakelen

Helaas valt niet altijd te voorkomen dat wespen je weten te vinden, een wespenplaag is niet altijd te voorkomen. Als je last hebt van een wespenplaag moet je professionele bestrijding inschakelen. Ga in geen geval zelf proberen een wespennest te vernietigen. Deskundige ongediertebestrijders hebben veel kennis van wespen en kunnen op basis van hun ervaring een wespennest op veilige en snelle manier verdelgen. Ze gebruiken beschermende kleding en kunnen gif gebruiken dat voor particulieren niet verkrijgbaar is. Zo kom je snel van je wespenplaag af.

Ben je op zoek naar een professionele oplossing voor jouw wespenplaag? Neem contact op met een wespenbestrijder uit jouw regio.

Wespennest weghalen Video

Bekijk hieronder hoe er professioneel een wespennest wordt weggehaald!

085 - 5802 742
nu bereikbaar!
beoordeeld met een 9.6

Wespenplaag? Bel: 085 - 5802 742