wespennest Wespenoverlast

Wespenoverlast: hoe komt u hier vanaf?


De zomer is voor velen het meest geliefde seizoen van het jaar. Zonovergoten dagen, warme nachten en gezellige momenten met vrienden en familie zorgen voor een heerlijk onbezorgde tijd en vele mooie momenten. Helaas kunnen deze momenten tegen het einde van de zomer aardig worden verstoord door de aanwezigheid van wespen. Wespen zijn immers niet altijd de meest vredelievende diertjes; ze kunnen een hoop ravage aanrichten met hun aanwezigheid.

Bent u een beetje angstig voor deze stekende diertjes en weet u niet zo goed, wat u er tegen kunt doen? Onze eerste tip luidt hoe dan ook: raak niet in paniek en blijf vooral kalm. Wanneer u naar de wespen zult slaan dan kunnen ze zich bedreigd voelen en de kans is dan vele malen groter, dat u zult worden gestoken.

Hoe kunt u het beste omgaan met wespenoverlast?

Wespenoverlast valt doorgaans uiteen in een tweetal oorzaken. Is de wespenoverlast tijdelijk van aard en bemerkt u de wespen vooral op uw terras of andere openbare plekken? Dan gaat het in de meeste gevallen om seizoensgebonden overlast. Tegen het einde van de zomer gaan wespen vanuit een natuurlijke drang op zoek naar voedingsstoffen en laat dit nou net te vinden zijn in de drankjes en andere zoetwaren, die wij op dergelijke locaties nuttigen. U kunt in dit geval niet zo heel veel doen tegen de wespenoverlast. Het beste is te allen tijde kalm te blijven en uw consumptie te beschermen tegen de wespen, bijvoorbeeld door een dekseltje op een drankje te doen of door een rietje te drinken. Tegen het einde van het seizoen zal de wespenoverlast vanzelf weer terugnemen.

U kunt echter ook te maken krijgen met wespenoverlast die agressiever van aard is. Bemerkt u wespen in en rondom uw huis die continu aan- en afvliegen? Mogelijkerwijs naar een specifieke plek? Dan is de kans groot dat er ergens op uw terrein een wespennest aanwezig is. Is dit het geval, dan zit u in feite middenin de vliegroute van de wespen van en naar hun nest waardoor ze ook agressiever gedrag kunnen vertonen. In deze situatie adviseren wij altijd een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Hoe kunt u wespenoverlast bestrijden?

U kunt een eventueel aanwezig wespennest het beste met rust laten. Probeert u zelf van dit probleem af te komen, dan kan dit tot zeer gevaarlijke situaties leiden vanwege de natuurlijke beschermingsdrang van de wespen naar hun nest toe. Een professionele ongediertebestrijder weet precies hoe deze vorm van wespenoverlast op de meest adequate wijze kan worden verholpen. Neem in dit geval contact op met een ongediertebestrijder, zij komen zo snel als mogelijk bij u langs om een inschatting van de situatie te maken en de wespenoverlast direct voor u te verhelpen.

Wespennest weghalen Video

Bekijk hieronder hoe er professioneel een wespennest wordt weggehaald!

085 - 5802 742
nu bereikbaar!
beoordeeld met een 9.6

Wespenoverlast? Bel: 085 - 5802 742