wespennest Wespen Bestrijden

Over de wesp

U kent het ongetwijfeld: het is mooi weer en u zit met een paar mensen lekker in de tuin of het terras te genieten van de warmte. Op tafel staat een drankje en misschien een maaltijd. Maar al snel verhuist het hele gezelschap naar binnen, omdat de wespen in de aanval zijn gegaan. Wespen zijn de nachtmerrie van iedereen die op het terras wil genieten van het mooie weer.

De gewone wesp wordt ongeveer 2 centimeter lang en heeft een glad zwart-wit gestreept lijf. Het dier komt veel voor en is in de nazomer het meest actief.

Schade door de wesp

De steek van de wesp is bijzonder pijnlijk. Maar het zijn niet alleen mensen die ooit gestoken zijn die bang zijn voor wespen. De angst voor wespen is bijna universeel. De wespensteek is bijzonder pijnlijk en kan in sommige gevallen (allergie) levensbedreigend zijn. Daarom leren we kinderen al op jonge leeftijd om bang te zijn voor dit dier. Ook brengen wespen een irritante zoemtoon voort die bij de meeste mensen een instinctieve reactie oproept.

Vooral voor horecabedrijven is de wesp een echte plaag, want een terras dat door wespen geteisterd wordt zal geen omzet opleveren. Bovendien kunnen wespen agressief worden, vooral bij de bescherming van hun nest. Ze vallen dan in zwermen aan.

Heb ik last van wespen?

Als er af en toe een wesp voorbij komt is er weinig aan de hand. Het kan zinvol zijn om dan enkele wespenvallen te plaatsen om verkenners en koninginnen te doden en zo te voorkomen dat er een nest gebouwd wordt. Maar wanneer er tientallen wespen rondom de tafel dansen wordt het tijd om in te grijpen. Wanneer wespen af en aan vliegen kan het zijn dat er een wespennest in de spouwmuur, zolder of dakgoot zit.

De bestrijding van wespen

De enige manier om wespen te bestrijden is het hele nest in één keer gelijk uit te schakelen met een effectief bestrijdingsmiddel. Door gifpoeder in de in- en uitvliegopening aan te brengen zorg je dat de wespen het gif tot diep in het nest meebrengen. Dit doodt het hele volk. Het nest zelf kun je vervolgens laten zitten. Wespen komen nooit terug in een oud nest, dus door het oude nest te laten zitten voorkom je dat een nieuw volk zijn intrek neemt.

Zelf doen of een specialist inschakelen?

Omdat wespen hun nest in zwermen verdedigen is het bestrijden van een nest nogal riskant, in sommige gevallen zelfs levensbedreigend. Voor het verwijderen van een wespennest is een professionele ongediertebestrijder nodig.

Professionele wespenbestrijders dragen beschermende kleren en hebben speciale gereedschappen om het nest op een zo veilig mogelijke manier aan te pakken.  Bovendien hebben ongediertebestrijders jarenlange ervaring en weten ze precies wat ze doen, in tegenstelling tot amateurs die de plaag soms alleen maar verergeren.

De keuze voor een professionele wespenverdelger is voor de leek niet altijd even makkelijk. Daarom hebben wij een aantal deskundige ongediertebestrijders voor u geselecteerd. We helpen u graag de juiste bestrijder te vinden.

Wespennest weghalen Video

Bekijk hieronder hoe er professioneel een wespennest wordt weggehaald!

085 - 5802 742
nu bereikbaar!
beoordeeld met een 9.6

Wespen Bestrijden? Bel: 085 - 5802 742