wespennest Wespennest in spouwmuur

Wespennest in spouwmuur, wat nu?

wespennest in spouwmuur
Een wespennest in de muur is vervelend. De wesp staat bekend als een agressief dier. Dit insect met zijn zwart-geelgestreepte ranke lijf is de plaag voor iedereen die ervan houdt in de zomer buiten te zitten. Als het niet is om hun irritante gezoem dan is het wel omdat hun steek akelig pijnlijk is.

Spouwmuur

Soms wemelt het ergens van de wespen, maar kun je niet achterhalen waarom. Het kan zijn dat de wesp dan een nest heeft gebouwd in de spouwmuur. Dat is om verschillende redenen bijzonder naar. Op de eerste plaats omdat het moeilijk is om een wespennest in je spouwmuur te bereiken. Maar belangrijker is misschien wel dat een wespennest in je spouwmuur betekent dat de wespen de hele tijd af en aan vliegen. Lekker buiten zitten is er dan niet meer bij. Zelfs een open raam levert dan al problemen op.

Wespenbestrijding: doe het niet zelf

Het kan verleidelijk zijn om zelf iets te gaan doen aan de wespenplaag. Doe dit niet. Wespen zijn bijzonder agressief, vooral wanneer hun nest wordt bedreigd. Om hun nest te verdedigen vallen ze aan in zwermen. De steek van een wesp is pijnlijk, meervoudige steken door een zwerm wespen kan ernstige gezondheidsschade toebrengen. Soms is een wespenaanval zelfs dodelijk.

Professionele wespenverdelger inschakelen

Het bestrijden van een wespennest is een klus voor echte specialisten. Deze zijn uitgerust met beschermende kleding en hebben ruime ervaring met het bestrijden van wespen. Door alleen maar naar het vlieggedrag van de wespen te kijken, kunnen ze het wespennest lokaliseren. Of de wespennesten, als de situatie echt uit de hand is gelopen.

Gif tegen wespen

Professionele ongediertebestrijders hebben de beschikking over professioneel gif. Dit gif is zo krachtig, dat het alleen gebruikt mag worden door deskundigen die hier een speciale training of opleiding voor hebben gevolgd. Het wespengif is dan ook niet verkrijgbaar in supermarkt, bouwmarkt of tuincentrum.

Het gif dat de wespenbestrijders gebruiken heeft een dubbele werking: het zorgt dat de wespen wat minder agressief reageren. Bovendien blijft het gif aan de wespen plakken, waardoor ze het meenemen in hun nest en daar zeer effectief verspreiden. Na niet al te lange tijd gaan alle wespen in het nest dood. Ook de koningin. Daarmee is het wespennest verdelgd.

Aangezien wespen nooit een bestaand nest overnemen, raden we aan om het nest te laten zitten. Dat voorkomt dat er een nieuw volk zijn intrek neemt.

Professionele wespenbestrijder nodig?

Neem contact met ons op als je een professionele wespenbestrijder zoekt. Wij hebben de beste uit jouw regio voor je geselecteerd.

Wespennest in spouwmuur Video

Bekijk hieronder hoe er professioneel een wespennest in spouwmuur wordt weggehaald!

085 - 5802 742
nu bereikbaar!
beoordeeld met een 9.6

Wespennest in spouwmuur? Bel: 085 - 5802 742