Selecteer een pagina

Hoornaar Nest Verwijderen

Direct op zoek naar een ongediertebestrijder? Vul hieronder de 4 cijfers van uw postcode in en Bel Direct!

Hoornaar nest verwijderen: zelf doen of niet?

Wilt u een Hoornaar Nest Verwijderen? Bel dan altijd een ongediertebestrijder! De hoornaar is een veelvoorkomende wespensoort in de Benelux. Het is ook de grootste wespachtige. Het dier kan tot drieƫnhalve centimeter groot worden. Het is makkelijk te herkennen aan de roodbruine kop en het luide zoemen bij het vliegen.

Men zegt wel dat blaffende honden niet bijten. Iets dergelijks geldt ook voor de hoornaar. Ondanks het grote geluid dat hij voortbrengt, steekt hij niet vaak. De hoornaar is dan wel de grootste wespensoort is, hij ook minder agressief dan andere wespen. Dat betekent echter niet dat het een vriendelijk dier is. Wanneer de hoornaar zich bedreigt voelt, zal hij wel degelijk steken. En dat doet zeer.

Last van hoornaren

Wanneer je een hoornaar ziet, zul je in eerste instantie schrikken. Vooral wanneer ze binnen komen of rond je terras cirkelen zul je willen optreden. Als er erg veel hoornaren vliegen is er een goede kans dat er een nest in de buurt is. Dat kan in een holle plek in een boom zijn, maar vaak bouwen ze hun nesten ook in spouwmuren, of in de dakrand.

Zelf een hoornaar nest verwijderen

Als je een hoornaar nest hebt gevonden, is de verleiding groot meteen actie te ondernemen. Sommige mensen spuiten de ingang van het nest dicht met kit. Helaas werkt dit niet. De wespen zullen zichzelf een weg naar buiten vreten. De nieuwe ingang is misschien een stuk minder goed bereikbaar. Je hebt het probleem dan niet opgelost, maar juist verergerd.

Anderen gaan met een bezemsteel aan de gang om het nest kapot te slaan. Dit is absoluut niet verstandig, want zoals gezegd kan de hoornaar wel degelijk steken. Wanneer je hun nest aanvalt, zullen ze massaal in de aanval gaan, met mogelijk dodelijke afloop.

Doe het niet

Kortom, mocht je overwegen om zelf een hoornaar nest te verwijderen, dan is het advies heel duidelijk en dringend: doe het niet!

Schakel een professionele ongediertebestrijder in om voor jou het nest te verwijderen. Deze hoornaar bestrijders hebben beschermende kleding en kunnen dus veel makkelijker en rustiger in de buurt van het nest werken. Omdat ze ruime ervaring hebben met hoornaarnesten weet de bestrijder precies welke werkwijze voor welk nest het beste is. Een hoornaarnest in een spouwmuur vereist namelijk een hele andere benadering dan eentje in een holle boom. Professionals hebben bovendien een aantal bestrijdingsmiddelen in hun arsenaal die voor particulieren niet beschikbaar zijn.

We raden dan ook van harte aan om gebruik te maken van een gespecialiseerde bestrijder. We hebben een overzicht gemaakt van hoornaarbestrijders uit jouw regio. Zij kunnen je snel van je probleem afhelpen.