wespennest Hoornaar bestrijden

Over de hoornaar

De hoornaar is een van de meer voorkomende wespensoorten in Europa. Met zijn 3,5 centimeter is de hoornaar ook gelijk de grootste wespensoort in de Benelux. De hoornaar valt op door zijn irritante zoemende vlieggeluid. Hoewel de hoornaar (vanwege zijn grootte) de bijnaam “terror-wesp” heeft gekregen, is hij minder agressief dan andere wespensoorten. De hoornaar vangt insecten, zoals muggen,  en is daarmee een heel nuttig diertje. Toch worden ze door mensen over het algemeen erg gehaat. In het Oude Testament komt de Hoornaar zelfs voor als wapen waarmee God de vijanden van de Israëlieten verdrijft!

Schade door de hoornaar

We kennen het allemaal van het terras: de algemene paniekreactie wanneer er wespen worden gesignaleerd.

De hoornaar heeft in vergelijking met andere wespensoorten een minder krachtig gif. De steek is echter wél pijnlijker dan van andere wespensoorten. Zoals bij elke wespensoort roept de hoornaar door zijn gezoem en de kans op steken bij veel mensen een angstreactie op. In veel gevallen is de angst echter groter dan het werkelijke gevaar.

Echt agressief wordt de hoornaar wanneer het zich aangevallen voelt. De hoornaar zal het nest verdedigen met alles wat het kleine diertje in zich heeft.

Heb ik last van hoornaar?

De hoornaar is goed te herkennen aan zijn grootte en aan de grote kop. Het dier vliegt vrij rond, zonder zich te verbergen en is dus makkelijk te herkennen.

De bestrijding van hoornaar

In de meeste gevallen is het eigenlijk niet nodig de hoornaar te bestrijden. Vaak is de angst voor het dier erger dan het eigenlijke probleem. Maar omdat deze angst de kwaliteit van leven ernstig kan aantasten wordt toch vaak tot bestrijding overgegaan, meestal door het nest te verwijderen. Om te voorkomen dat de hoornaar zijn nest op uw terrein bouwt kunt u gebruik maken van traditionele wespenvallen. Hiermee vang je de verkenners en koninginnen die op zoek zijn naar een nieuw thuis.

Zelf doen of een specialist inschakelen?

Op internet zijn diverse tutorials te vinden. Wanneer u deze leest, lijkt het verwijderen van een nest erg eenvoudig. Maar zoals gezegd is de hoornaar op zijn agressiefst wanneer het nest wordt aangevallen. Daarom raden wij het af om zelf te proberen dit probleem op te lossen. Beter maakt u gebruik van een ervaren professional, die weet waar hij mee bezig is.

Wij helpen u graag om een geschikte ongediertebestrijder in uw regio te vinden.

085 - 5802 742
nu bereikbaar!
beoordeeld met een 9.6

Hoornaar bestrijden? Bel: 085 - 5802 742