wespennest Heerenveen

Wespennest verwijderen Heerenveen

Actief in de Regio:Heerenveen
Telefoonnummer:085 - 5802 742

Wespennest verwijderen Heerenveen

Wilt u een wespennest verwijderen maar weet nu niet hoe? Woont u in de buurt van Heerenveen? Schakel in dat geval altijd Contravermin in! Het verkeerd bestrijden van wespen kan ernstige wespenoverlast tot gevolg hebben. Of het nu gaat om een wespennest in de spouwmuur of ergens in uw tuin, neem eerst contact op via telefoonnummer: 085 - 5802 742.

Voor je belt: herken het nest!

Wanneer je last hebt van wespen en vermoedt dat je een wespennest hebt, dan is het wel verstandig om te kijken naar de kenmerken van het nest. Er zijn wereldwijd namelijk duizenden verschillende soorten wespen en iedere soort wesp bouwt zijn eigen soort nest. Daarnaast zijn er veel mensen die lastig een onderscheid kunnen maken tussen een wesp, bij of een hommel. Misschien heb je helemaal geen last van een wespennest, maar een bijennest. De ongediertebestrijder zal dan voor een heel andere aanpak kiezen. Welke soort nesten zou je kunnen tegenkomen?

Wespennest

wespennest Heerenveen De normale Nederlandse wesp bouwt een wespennest van fijngekauwd hout. Een Wespennest is meestal grijzig van kleur, rond of in een kokervorm en heeft wanden die op papier lijken. Kenmerk is dat de ingang van alle wespennesten altijd aan de onderkant is. Zo kan er namelijk geen vocht in het nest komen. Wespennesten worden op beschutte plaatsen gebouwd, zoals dakranden, de zolder, in de spouwmuur of in schuren en bijgebouwen. Heb je een vermoeden van een wespennest, maar je weet niet de exacte locatie, probeer dan naar de aanvliegroute van wespen te kijken.

Hoornaar nest

hoornaar nest HeerenveenFamilie van de wesp is de hoornaar. Het is de grootste wespachtige soort van Nederland en Belgie, maar komen niet in grote aantallen voor. Het nest van een hoornaar lijkt op die van een wesp en bestaat voornamelijk uit fijngekauwde vezels van boomschorsen. De binnenzijde van een hoornaar nest bestaat uit ongeveer vijf horizontale lagen met gemiddeld 1.500 aparte cellen. De buitenzijde van het nest is bolvormig. Een hoornaar nest is vaak te vinden in een holle boom en soms zoeken ze een nestkastje of een een dak van een woning of schuur. Een hoornaar nest kan zelfs ondergronds zijn gebouwd.

Bijennest

bijennest HeerenveenWanneer je te maken hebt met een bijennest, dan hoef je geen ongediertebestrijder in te schakelen. Bijen zijn zeer nuttig, daarom is het verstandig om een imker te laten komen, die het gehele bijenvolk kan meenemen voor zijn bijenkasten. Een natuurlijk bijennest lijkt zeer veel op een wespennest. Het heeft de vorm van een cocon en bestaat uit een soort papier maché. De binnenzijde is overigens heel anders. De binnenzijde van een bijennest bestaat uit verschillende honingraten. Om erachter te komen of je met een bijennest of wespennest te maken hebt, is het verstandig niet aan het nest zelf te komen. Probeer een onderscheidt te maken uit de uiterlijke kenmerken van de beestjes.

Horzelnest

Horzels zijn familie van de wesp alleen een stuk groter, zo'n 3,5 centimeter. Horzels lijken door hun grootte misschien eng, ze zijn heel wat minder agressief dan een wesp en zelfs nuttig. Voor hun larven doden ze namelijk vliegen en muggen. Zelf voeden ze zich met plantensap. Ook een horzelnest lijkt op een wespennest en kan zich bevinden onder daken of in de spouwmuur. Hoewel een horzel van nature minder agressief is, moet je nooit in de buurt van een horzelnest komen. Juist dan kunnen ze wel agressief worden. Voor het verwijderen van een horzelnest kun je de ongediertebestrijder inschakelen.

Wespenbestrijding Heerenveen

Je kunt in en rondom je huis in Heerenveen ook last van wespen hebben, ondanks dat er geen wespennest in de buurt is. Wat je wel moet weten is dat een wesp nooit naar je toe zal komen om te steken. Hij komt af op zoetigheid, zoals zoetige lekkernijen, limonade en frisdrank. Toch zijn veel mensen bang voor wespen en wordt er maar al te vaak druk met armen heen en weer geslagen. Dit is een methode die zeker niet helpt. Sterker nog, het vergroot juist de kans om gestoken te worden. Wil je echt af van wespen, bel dan de wespenbestrijder.

Tips van onze wespenverdelger in Heerenveen

Natuurlijk zul je niet direct een ongediertebestrijder inschakelen als je een keer last hebt van wespen. Dit is wel een optie als je echt overmatig veel overlast ervaart en buiten zitten onmogelijk is geworden. Tot die tijd heb je misschien wat aan de tips van de wespenverdelger.

Tip 1:

Je kunt proberen om zelf een wespenval te maken. Knip of snijd hiervoor de bovenzijde van een plastic frisdrankfles af en zet deze omgekeerd in het onderste gedeelte van de fles. Vul de onderzijde met een zoete vloeistof, zoals ranja. Wespen komen op de geur af en zullen in de val vliegen, maar er niet meer uitkomen.

Tip 2:

Houd wespen op afstand met een bepaalde geur. Net zoals zoete geuren wespen aantrekken, zorgen bepaalde geuren er voor dat de wesp wegblijft. Kruidnagel is hiervan het bekendste voorbeeld. Hiervoor kun je gewoon een schaal met kruidnagel op tafel zetten. Andere geuren waar wespen een hekel aan hebben zijn azijn, citrusvruchten, ui en koffie.

Tip 3:

Heb je last van veel wespen die rondom je vliegen als je lekker buiten zit? Houd dan een bus met haarlak gereed. Zodra er een wesp in de buurt komt, spuit je wat haarlak om hem. Door de haarlak zullen de vleugeltjes aan elkaar blijven kleven en kunnen ze niet meer vliegen en op de grond vallen.

Tip 4:

Wespen hebben een hekel aan rook. Nu is het niet verstandig om jezelf en de omgeving helemaal uit te roken, maar je kunt dit wel doen met bijvoorbeeld stokjes wierook. Zet de wierookstokjes op diverse plekken en je zult nauwelijks meer last hebben van wespen.

Tip 5:

Er zijn bepaalde planten die een natuurlijke geur afgeven waar wespen niet van houden. Wanneer je deze planten rondom je terras hebt of binnenshuis op een vensterbank, is de kans op overlast door wespen niet zo groot. Een tip voor welke planten je het beste bij je terras kunt poten: lavendel, muntplant, tomatenplant, eucalyptus en alsem.

Wespen bestrijden zelf doen? Doe het niet!

Er zijn tal van voorbeelden waar zelf een wespennest verwijderen tot ernstige ongelukken heeft geleid, zelfs met dodelijke afloop! Bel daarom altijd een professional die je kan helpen. Om je het gevaar nogmaals uit te leggen, hieronder de risico's die je loopt wanneer je zelf aan de slag gaat:

Gestoken worden

Het grootste risico en waar iedereen ook bang voor is, is gestoken te worden door een wesp. Een wesp heeft een gladde angel en kan hierdoor meerdere keren steken. Een enkele wespenprik hoeft niet gevaarlijk te zijn, tenzij je allergisch bent. Stoor je een wespennest en je wordt door meerdere wespen gestoken, dan kan dit potentieel gevaarlijk zijn. Helemaal als je gestoken wordt in de buurt van hals, keel en mond.

Allergische reactie

Als je nog nooit gestoken bent door een wesp, weet je niet of je allergisch bent. Een enkele steek kan dan al gevaarlijk zijn. Allergische reacties zijn benauwdheid, duizeligheid, moeite met slikken, flauwvallen, daling van bloeddruk of in shock raken.

Een nest dat op hol slaat

Wanneer je wespen in hun nest stoort, kunnen ze zeer agressief worden. Een wespennest kan dan ook op hol slaan. Honderden wespen zullen als groep een fataal wapen vormen en daar zul je niet tegen bestand zijn. Gestoken worden door een hele groep wespen kan zelfs een dodelijke afloop hebben.

Risico op overlijden

Hoewel de kans erg klein is om te overlijden door een wespensteek, gebeurt dit toch met enige regelmaat. Het betreft hier vooral mensen die overlijden door een allergische reactie. Wanneer je slachtoffer wordt van een op hol geslagen nest en je door honderden wespen belaagd wordt, is er altijd een risico dat je komt te overlijden.

Wespenbestrijder Heerenveen

Heb je last van wespen of een wespennest? Zelf wespen bestrijden is nauwelijks mogelijk. Bovenstaande tips om jezelf te beschermen is symptoombestrijding. Ook de gevolgen van zelf een wespennest verwijderen in Heerenveen kunnen desastreus zijn. Ga dus nooit zelf wespen bestrijden en al helemaal geen wespennest weghalen. Dit kan alleen een professionele wespenbestrijder. Als je wespen wilt bestrijden, neem dan gerust contact op met de wespenbestrijder, je weet dan zeker dat je op een veilige manier van je wespenplaag afkomt.

085 - 5802 742

96% beveelt ons aan