wespennest Wespennest in de grond

Last van een wespennest in de grond, hoe kom je ervan af?

wespennest in de grond
Wespen zijn een vervelend soort ongedierte met name als een wespennest in de grond zit. Met name in de zomer, wanneer je buiten van een glas frisdrank of limonade wilt genieten, kun je nog wel eens worden achtervolgd door deze irritante insecten. Maar waar komen ze vandaan? Een van de plekken waar je een wespennest het vaakst kunt aantreffen, is in de grond. Hoe kom je van deze wespennesten af? In dit artikel leggen we het uit.

Controleer het wespennest

Soms kun je de wespen zien verdwijnen in de grond. Om te kijken of er echt sprake is van een wespennest met stekende wespen, kun je controleren wat voor soort wespennest dit is. Soms zie je slechts één enkele wesp de grond in gaan, bij een doorgang waar een klein hoopje zand bij ligt. Hierbij heb je te maken met een solitair wespennest. Dit is een nest waarin de wespenkoningin een paar eitjes legt en voedsel klaarmaakt, wanneer zij het nestje dichtmaakt om te wachten tot de jonge wespen uit zullen komen. Deze wespennesten zijn ongevaarlijk, en de wespen erin zullen je niet steken.
Zijn er meerdere wespen die de grond in en uit gaan, en die je ook achtervolgen en steken, dan is er wel sprake van een vervelend wespennest.

Wat te doen tegen een wespennest

Wespennesten in de grond hebben vaak in- en uitgangen die goed zijn beschut. Kom je te dicht in de buurt van het nest, dan zullen de wespen naar buiten komen om te steken. In dit geval helpt het niet om de ingang van het nest te dichten met bijvoorbeeld zand of modder. De wespen zullen er alles aan doen om weer vrij te komen, en bovendien zijn ze dan nog bozer dan voorheen. Heb je dus last van een wespennest in de grond, dan kun je het best informeren bij een professionele bestrijder. Deze komt langs met speciale apparatuur en beschermende kleding, die ervoor zorgt dat hij het nest op professionele wijze kan verwijderen. Op deze manier heb jij geen last meer van wespen in je tuin.

Wespennest in de grond laten verwijderen

Bekijk hieronder hoe er professioneel een wespennest wordt weggehaald!

085 - 5802 742
nu bereikbaar!
beoordeeld met een 9.6

Wespennest in de grond? Bel: 085 - 5802 742