Selecteer een pagina

bijennest verwijderen

Direct op zoek naar een ongediertebestrijder? Vul hieronder de 4 cijfers van uw postcode in en Bel Direct!

Bijennest verwijderen

Bijen zijn enorm nuttige dieren, een bijennest verwijderen is daarom niet altijd de beste keuze. De bij, zowel de solitaire bij als de bij die in “volken” leeft, speelt een belangrijke rol bij de bestuiving. Zo hebben we elke appel of peer (en nog meer) aan hen te danken. Hoewel bijen gemeen kunnen steken, zullen ze nooit “spontaan” aanvallen. Wanneer een bij steekt, kost het ook het diertje zelf het leven. Daarom steken ze alleen om zichzelf of het nest te verdedigen. Eén steek hoeft niet heel erg te zijn, maar een aanval door een hele zwerm kan ernstige gevolgen hebben.

Op zich kan een nest weinig kwaad. Maar soms zit de ingang op een plek die tot gevolg heeft dat je regelmatig door de aanvliegroute van dit nuttige insect moet lopen. Bijen kunnen hier bang van worden en gaan steken. Een bijennest op de verkeerde plek kun je dus maar beter direct laten aanpakken.

Laat ze met rust

Wat je in ieder geval niet moet doen, is het nest zelf proberen te verwijderen door er stokken of stenen tegen te gooien. Daarmee zet je de bijen alleen maar aan zichzelf te verdedigen. Sluit het nest ook niet af, want dan zoekt de bij een andere uitgang, die misschien moeilijker te vinden is.

Wanneer er een bij in je buurt vliegt heb je misschien de neiging om hem weg te slaan. Doe dit niet. Voor de bij is dit zo bedreigend zijn dat het dier zich genoodzaakt ziet zich te verdedigen. De bij zal dan steken, precies datgene wat je wilde voorkomen door hem weg te jagen.

Verwar de bij niet met een wesp

Zorg dat je zeker weet dat je met bijen te doen hebt, en niet met wespen. Wespen hebben een wat ranker en glad lijf, terwijl bijen wat dikker zijn en behaard zijn. Het verschil is belangrijk, omdat wespen veel agressiever zijn dan bijen. Een wespennest moet zo snel mogelijk verdelgd worden.

Zoek een deskundige bestrijder voor bijen

Een bijennest verwijderen kan je beter laten doen door een deskundige imker. Deze zal, afhankelijk van de plek van het nest en de bijensoort kiezen voor bestrijding of verhuizing. Wanneer de imker het volk verhuist, zorgt hij dat hij de koningin vangt en meeneemt. De rest van het volk komt dan uit zichzelf mee. Als verdelging de enige optie is, zal de ongediertebestrijder een speciaal soort gif gebruiken dat door de bijen wordt verspreid. Dit gif doodt het hele volk, maar is onschadelijk voor mensen.

We helpen je graag om een geschikte ongediertebestrijder te vinden, die je kan helpen het bijennest te verwijderen.